Naslovnica
 
Nalazite se ovdje:
Naslovnica : Gastro kutak
 
O Međimurju
Povijesna kronologija
Ukratko
Kako doći do nas
Top atrakcije
Spa & Sport Resort Sveti Martin
Međimurska vinska cesta
Stari Grad Zrinski
Grad Čakovec
Mlin na Muri
Mura Drava Bike
Spomen dom rudarstva
Grad labirinta
Muzej oldtimera
Ekomuzej Mura
Smještaj
Hoteli
Hosteli
Sobe za iznajmljivanje
Apartmani
Pansioni
Kuća za odmor
Seoski turizam
Enogastronomija
Restorani
Vinske kuće
Kušaonice hrane
Bajkoviti okusi Međimurja
Kultura
Muzeji i zbirke
Rudolf Steiner
Kino i kazalište
Sakralna baština
Stari zanati
Rekreacija
Sportski objekti
Biciklizam
Izletišta i šetnice
Lov i ribolov
Jahanje
Mura Drava Bike (MDB)
Wellness
Arcadia wellness park
Gradski bazeni ''Marija Ružić''
Spa&sport resort Sveti Martin
Medicinski turizam
Lumbalis
Medikol
S-life
Korisni linkovi
Udruge
Institucije
Info i kontakt
Turistički vodiči i pratitelji
O nama
Info i kontakt
AdriaGUIDE Međimurje
Dokumenti
Program rada 2013.
Izvješće o radu 2012.
Statut TZMŽ
Izvještaj NO 2012.
Program rada TZMŽ 2014.
Rebalans financijskog plana TZMŽ za 2013. godinu
Projekti
Cycle in a Network
Joint planning code
Programi posjećivanja
Etno Art travel
Halicanum
Express tours
Turistička agencija Rudi TRAVEL
TURISTIČKA ZAJEDNICA MEĐIMURSKE ŽUPANIJE
Ruđera Boškovića 2, ČAKOVEC 
040/374-064
info@tzm.hr
www.tzm.hr
Gastro kutak
Međimurska gibanica
Nadjev od oraha:
200 g mljevenih oraha
50 g šećera
jedan vanilin šećer
0,2 l mlijeka
orahe pomiješati s šećerom i preliti vrelim mlijekom

Nadjev od maka:
200 g mljevenog maka
50 g šećera
0,3 l mlijeka
mak kratko prokuhati u mlijeku

Nadjev od jabuka:
500 g oguljenih i naribanih jabuka
50 g šećera 
žličica cimeta
pomiješati sastojke i kratko pirjati da se reducira tekućina

Nadjev od sira:
500 g svježeg kravljeg sira
50 g šećera
jedan vanilin šećer
jedno jaje
sitno naribana limunova korica

Razvući domaće vučeno tijesto. Slagati prvo nadjev od oraha, zatim nadjev od maka, nadjev od jabuka i na kraju nadjev od sira. Između svakog nadjeva staviti tanki list vučenog tijesta. Gibanicu prije pečenja prelijati kiselim vrhnjem.
Ostali recepti
Trepa
Međimurska gibanica
Kuhani fazan z repom
Bijeli žganci
Juneći file u tamnom Pilka pivu
Trepa
Črleno zelje
Kalapajsani kalamper
Pečenje v vrečici
Juha od vrganja s hajdinskom kašom
Međimurski Tanjur
29.08.2014.
9. Međunarodni voćarski sajam
31.08.2014.
8. Dani dobravskog ljuka i ekološke proizvodnje
06.09.2014.
Biciklijada \"STAZAMA OPĆINE NEDELIŠĆE\"
Ostala događanja
29.07.2014.
Rezultati natječaja akcije ZELENI CVIJET MEĐIMURJA 2014
17.07.2014.
Predstavljanje projekta uspostave destinacijske menadžment kompanije Međimurske županije
11.06.2014.
Otvorenje Centra za posjetitelje u Žabniku
Ostale vijesti
Galerija
Galerija
Video galerija
 
1