Naslovnica
 
Nalazite se ovdje:
Naslovnica
 
O Međimurju
Povijesna kronologija
Ukratko
Kako doći do nas
Top atrakcije
Spa & Sport Resort Sveti Martin
Međimurska vinska cesta
Stari Grad Zrinski
Grad Čakovec
Mlin na Muri
Mura Drava Bike
Spomen dom rudarstva
Grad labirinta
Muzej oldtimera
Ekomuzej Mura
Smještaj
Hoteli
Hosteli
Sobe za iznajmljivanje
Apartmani
Pansioni
Kuća za odmor
Seoski turizam
Enogastronomija
Restorani
Vinske kuće
Kušaonice hrane
Bajkoviti okusi Međimurja
Kultura
Muzeji i zbirke
Rudolf Steiner
Kino i kazalište
Sakralna baština
Stari zanati
Rekreacija
Sportski objekti
Biciklizam
Izletišta i šetnice
Lov i ribolov
Jahanje
Mura Drava Bike (MDB)
Wellness
Arcadia wellness park
Gradski bazeni ''Marija Ružić''
Spa&sport resort Sveti Martin
Medicinski turizam
Lumbalis
Medikol
S-life
Korisni linkovi
Udruge
Institucije
Info i kontakt
Turistički vodiči i pratitelji
O nama
Info i kontakt
AdriaGUIDE Međimurje
Dokumenti
Program rada 2013.
Izvješće o radu 2012.
Statut TZMŽ
Izvještaj NO 2012.
Program rada TZMŽ 2014.
Rebalans financijskog plana TZMŽ za 2013. godinu
Projekti
Cycle in a Network
Joint planning code
Programi posjećivanja
Etno Art travel
Halicanum
Express tours
Turistička agencija Rudi TRAVEL
TURISTIČKA ZAJEDNICA MEĐIMURSKE ŽUPANIJE
Ruđera Boškovića 2, ČAKOVEC 
040/374-064
info@tzm.hr
www.tzm.hr
 


TZ MEĐIMURJA VAM PREPORUČUJE









OKUSI URBANOVO - KULINARSKI SHOW


U organizaciji Turističke zajednice Međimurske županije 16. svibnja održan je Okusi Urbanovo -  kulinarski izazov u restoranu Terbotz. U programu Prvog međimurskog kulinarskog izazova sudjelovali su sljedeći restorani: Restoran Prepelica, Prelog; Restoran Kneja, Mali Mihaljevec; Restoran Međimurski dvori, Lopatinec; Hotel Panorama, Prelog; Restoran Kristal, Čakovec; Restoran Fortuna iz Male Subotice i Restoran Terbotz, Železna Gora. Pred velikim brojem uzvanika i uglednih gostiju svi su pripremali pretepenu juhu, temfanog kunića i međimursku gibanicu.

Povjerenstvo su činili eno gastronom i publicist Rene Bakalović, finalist Masterchefa Marko Palfi i Branko Tomašić, kuhar i vlasnik restorana Mala hiža. Najbolju pretepenu juhu pripremio je Restoran Kristal, temfanog kunića restoran Kneja dok je za najbolju međimursku gibanicu pobjedu ponovno odnio Kristal.








RUĐERA BOŠKOVIĆA 2
40 000 ČAKOVEC
( ZGRADA ŽUPANIJE - 2 KAT )

NOVI BROJ TEL: 040 / 374 064

RADNO VRIJEME:
PON - ČET: 07:30 - 16:00
PETKOM: 07:30 - 13:30

                                                    
 UREDOVNO RADNO VRIJEME ZA STRANKE:10.00-14.00 h

                   

 

 
 
06.09.2014.
Biciklijada \"STAZAMA OPĆINE NEDELIŠĆE\"
08.09.2014.
Svjetsko prvenstvo u lovu ribe udicom na plovak
Ostala događanja
Najgušće naseljena županija u Hrvatskoj
Premda je po površini  od 729 m2 najmanje, Međimurje je sa 162 stanovnika/km2 najgušće naseljena hrvatska županija. (hrvatski prosjek iz 2001. iznosi 78,5 st/km2)
Opširnije
Galerija
Galerija
 
29.07.2014.
Rezultati natječaja akcije ZELENI CVIJET MEĐIMURJA 2014
17.07.2014.
Predstavljanje projekta uspostave destinacijske menadžment kompanije Međimurske županije
11.06.2014.
Otvorenje Centra za posjetitelje u Žabniku
Ostale vijesti
Međimurska gibanica
Nadjev od oraha:
200 g mljevenih oraha
50 g šećera
jedan vanilin šećer
0,2 l mlijeka
orahe pomiješati s šećerom i preliti vrelim mlijekom

Nadjev od maka:
200 g mljevenog maka
50 g šećera
0,3 l mlijeka
mak kratko prokuhati u mlijeku

Nadjev od jabuka:
500 g oguljenih i naribanih jabuka
50 g šećera 
žličica cimeta
pomiješati sastojke i kratko pirjati da se reducira tekućina

Nadjev od sira:
500 g svježeg kravljeg sira
50 g šećera
jedan vanilin šećer
jedno jaje
sitno naribana limunova korica

Razvući domaće vučeno tijesto. Slagati prvo nadjev od oraha, zatim nadjev od maka, nadjev od jabuka i na kraju nadjev od sira. Između svakog nadjeva staviti tanki list vučenog tijesta. Gibanicu prije pečenja prelijati kiselim vrhnjem.
Opširnije
Video galerija